Ολοκλήρωση Β’ Φάσης των Aegean Startups 2018

Περισσότερες από 50 ομάδες προχωρούν στη Β’ Φάση των AegeanStartups

Αγροδιατροφή, Τουρισμός και Πληροφορική οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα για την έναρξη της Β’ Φάσης των AegeanStartups2018, σε κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στη Αθήνα, στις 31/5/2018, με την παρουσία 100 συμμετεχόντων από 20 πόλεις της Ελλάδας (διαδικτυακά και δια ζώσης).

Συνολικά 57 προτάσεις που υποβλήθηκαν από ομάδες με περισσότερους από 200 διαγωνιζόμενους, εντός και εκτός του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκρίθηκαν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού. Η αξιολόγηση των ομάδων βασίστηκε στη καινοτομική προσέγγιση, το συνολικό αποτύπωμα αλλά και την εφικτότητα υλοποίησης της πρότασής τους. Οι κατηγορίες με τις περισσότερες προτάσεις υποβολές είναι η αγροδιατροφή, ο τουρισμός, η γαλάζια και πράσινη επιχειρηματικότητα, η εκπαίδευση και η διακυβέρνηση.

Στις επόμενες εβδομάδες, κάθε ομάδα θα υποστηριχτεί από εξειδικευμένο μέντορα, από το δίκτυο των AegeanStartups εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας και της αγοράς, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι προτάσεις που θα ξεχωρίσουν στην τελική θα παρουσιαστούν και θα βραβευθούν σε ειδική τελετή, το φθινόπωρο 2018.

Ο Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας - AEGEAN Startups διενεργείται υπό το συντονισμό της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την υποστήριξη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη συνδρομή ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο: www.aegean-startups.gr

Ειδικές ερωτήσεις σχετικά με το διαγωνισμό μπορούν να αποστέλλονται στο email:                   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.