ΔΙΕΚ ΣΥΡΟΥ - Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Την Παρασκευή, 02-02 -2018, στις 19:00 το απόγευμα, η διεύθυνση, οι εκπαιδευτές και οι 110 τουλάχιστον σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σύρου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχόμενοι για ένα χαρούμενο και ειρηνικό καινούργιο χρόνο, με την παρουσία πολλών φίλων και συγγενών τους, καθώς και του εκπροσώπου της Δημοτικής αρχής κ. Α. Αθανασίου.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ Σύρου κα. Τσιόρβα Δήμητρα απηύθυνε τις γιορτινές ευχές: "Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στη σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας και να ευχηθώ σε όλους, να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος, με υγεία, οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία. Η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ ευχαριστεί και συγχαίρει τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές τους για την καταπληκτική τους δουλειά, καθώς επίσης και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Έχοντας τη στήριξη του 2ου Γυμνασίου Σύρου όπου στεγάζεται το ΔΙΕΚ, προσπαθούμε να παρέχουμε ποιοτική και σύγχρονη κατάρτιση. Η στήριξη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, των τοπικών φορέων και ιδιαίτερα της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθειά μας, θα είναι πολύτιμη. Πολύτιμη επίσης είναι και η προσφορά των προμηθευτών, καθώς μας χορηγούν υλικά με πίστωση για να πραγματοποιούνται τα εργαστήρια. Το 2018, όπως κάθε χρόνο, αισιοδοξούμε ότι θα αποτελέσει αφετηρία μιας δημιουργικής, και παραγωγικής χρονιάς για όλους μας. Ευχόμαστε επίσης να εκπληρώσει τόσο τις επαγγελματικές, όσο και τις προσωπικές σας επιθυμίες. Να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο οι στόχοι σας, και πάνω από όλα, να είστε υγιείς".

Συνολικά 28 σπουδαστές του ΔΙΕΚ έλαβαν αναμνηστικό έπαινο, διότι πέτυχαν στα δύο (2) μέρη (Θεωρητικό και Πρακτικό) των Εξετάσεων Πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.). Τα θερμά συγχαρητήρια στους σπουδαστές ήταν από όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς η επιτυχία αυτή είναι συλλογική και αποτελεί το επιστέγασμα συστηματικής προσπάθειας που επί μακρόν κατέβαλλαν. Τώρα ήρθε η ώρα να δικαιώσει τους κόπους και τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν και να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή, στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Οι καταρτιζόμενοι εξασφαλίζουν τα απαραίτητα προσόντα και τις δεξιότητες που θα τους διευκολύνουν στην επαγγελματική ένταξη στην αγορά εργασίας τοπική ή ευρύτερη και στην κοινωνία της Σύρου

Τα τμήματα Μαγειρικής και Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής ανέλαβαν την προετοιμασία  των εδεσμάτων και το Catering της εκδήλωσης. Σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα να απολαύσουν τα εξαιρετικά εδέσματα που προετοίμασαν αποκλειστικά για τη γιορτή οι εκπαιδευόμενοι Μάγειρες chef  και οι Αρτοποιοί – Ζαχαροπλάστες για τους οποίους αυτή η διαδικασία ήταν μία δημιουργική πρόκληση. Η συνολική παρουσίαση των εδεσμάτων που προσφέρθηκαν έγινε από τον εκπαιδευτή σεφ κ. Μπουγιούρη Κωνσταντίνο.

Τα δώρα που μοιράστηκαν στους τυχερούς ήταν ευγενική χορηγία των επαγγελματιών – εκπαιδευτών του ΔΙΕΚ και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό:

- Η αισθητικός Ζάρπα Εύη πρόσφερε μία θεραπεία προσώπου, ενώ ο σεφ Πλυτάς Δημήτριος ένα γεύμα για δύο στο εστιατόριό «Περί Τίνος». Πρόσφεραν μία τούρτα το Ζαχαροπλαστείο «Σταύρος», μία δωροεπιταγή η επιχείρηση της Σταυρούλας Καλοφωλιά και δωρεάν γυμναστική για ένα μήνα οι Προπονητές του ΔΙΕΚ στο γυμναστήριο «Μετάλλαξη». Χορηγός στα ηχητικά ήταν ο Νικόλαος Κοντιζάς με εκπρόσωπό του το Ελευθέριο Κουτσόπουλο. Το κανάλι SYROSTV1 κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωση. Επίσης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς οι μαθητές του Παραδοσιακού Εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης».

Λίγα λόγια για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση - κατάρτιση που παρέχεται στις Ειδικότητες Μαγειρικής και Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής:

- Για τα εργαστηριακά μαθήματα της «Μαγειρικής» οι καταρτιζόμενοι φιλοξενούνται στην επαγγελματική κουζίνα του κ. Μπουγιούρη Κωνσταντίνου στο εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα» (Γαλησσά) με εκπαιδευτές τους Μάγειρες κ. Μπουγιούρη Κωνσταντίνο, κ. Πλυτά Δημήτριο και κ. Εμμανουήλ Κωσταρίδη, ενώ για το μάθημα της «Μαγειρικής Τέχνης» τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην επαγγελματική κουζίνα του κ. Κουκουβέ Γεωργίου στο εστιατόριο «Αιγαίο» (Βάρη).

- Το μάθημα «Τεμαχισμός Κρεάτων» πραγματοποιείται στην «Υπεραγορά Κρεάτων Ν. Ρουσσουνέλος» με εκπαιδευτές τον κ. Απόστολο Ρουσσουνέλο και κ. Απόστολο Ρουσσουνέλο.

- Τα μαθήματα της Ζαχαροπλαστικής  πραγματοποιούνται στον εργαστηριακό χώρο του Ρούσσου Σταύρου.

- Τα μαθήματα της Αρτοποιίας στο φούρνο του Βαμβακούρη Κωνσταντίνου με εκπαιδευτές τον ίδιο και τον Ρούσσο Ιωάνννη. Επίσης οι σπουδαστές φιλοξενούνται και στο φούρνο του Πιτσικάλη με εκπαιδευτές τους Δημήτρη και Καλλιόπη Πιτσικάλη.

Οι άριστες προδιαγραφές των εργαστηρίων και η πολυετής εμπειρία των εκπαιδευτών συμβάλλουν στην επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου κατάρτισης, γεγονός που επαληθεύτηκε και επισημάνθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους στην γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΙΕΚ.

Αυτή τη στιγμή, στο ΔΙΕΚ Σύρου λειτουργούν οι ειδικότητες: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης –Αρχιμάγειρας (Γ’ εξάμηνο), Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής (Γ΄ εξάμηνο), Προπονητής Αθλημάτων, (Γ' εξάμηνο), Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής (Α’ εξάμηνο), Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ (Α’ εξάμηνο). Συνολικά φοιτούν 110 εκπαιδευόμενοι, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός.

Έχουμε θέσει στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξη του ΔΙΕΚ. Στοχεύουμε να γίνει κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Να γίνει κύτταρο καινοτομίας και παραγωγικότητας.

                                                                                                       Από τη Διεύθυνση

diek  diek1  

diek2  diek3