ΕΝΥΠΕΚΚ : Σκοπιανό

Τα τέσσερα (4) σημεία της εθνικής γραμμής:

1-Αποκήρυξη του Βουκουρεστίου (2008)

2-Απόρριψη του πακέτου Νίμιτς

3-Άμεσο πάγωμα των διαπραγματεύσεων

4-Διεξαγωγή δημοψηφίσματος

 

Σήμερα, δύο ημέρες πριν το μεγαλειώδες (όπως φαίνεται) συλλαλητήριο των Αθηνών, ο ελληνικός λαός σίγουρα αναρωτιέται για το ποια πρέπει να είναι η πατριωτική εθνική γραμμή στο σκοπιανό απέναντι στην ενδοτική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της πλειοψηφίας -δυστυχώς- του μνημονιακού πολιτικού τόξου.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, με την από 5-1-2018 ανακοίνωσή της, πρώτη είχε καλέσει σε κινητοποιήσεις όλους τους προοδευτικούς πατριώτες και είχε θέσει θέμα διενέργειας δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσει ο λαός, αφού προηγουμένως θα είχε ενημερωθεί.

Σήμερα, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, οδηγούμαστε σε σίγουρη εθνική ταπείνωση και ήττα αφού η κυβέρνηση, έρμαιο ακραίων φιλοτουρκικών ευρωπαϊκών κύκλων και μερίδας της αμερικανικής γραφειοκρατίας, έχει δεσμευτεί να αποδεχθεί ό,τι εξυπηρετεί και ό,τι προβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε ακραίοι εκπρόσωποι του κράτους-παρία των Σκοπίων.

Ο λαός όμως πρέπει να τους σταματήσει! Πρέπει να εμποδίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα μας σε νέα προδοσία!

Το συλλαλητήριο της Αθήνας ας χαράξει την εθνική γραμμή, που πρέπει να την συγκροτούν αναγκαία τα τέσσερα (4) παρακάτω σημεία:

1-Αποκήρυξη των ελληνικών θέσεων του Βουκουρεστίου (2008)

Το Βουκουρέστι του Κώστα Καραμανλή ήταν ήττα της χώρας μας στο σκοπιανό. Άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Έδωσε «το πράσινο φως» σε δεκάδες κυβερνήσεις -ακόμη και ιστορικά πολύ φίλιων προς την Ελλάδα- χωρών να αναγνωρίσουν το σκοπιανό κρατίδιο με τη συνταγματική του ονομασία.

Γι’αυτό είναι ανόητοι και ανιστόρητοι όσοι εμφανίζουν αυτό το γεγονός (που οφείλεται στη λανθασμένη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή) ως τετελεσμένο για να εκβιάσουν τον λαό μας και για να επιβάλλουν την ενδοτική τους στάση.

Ο άπειρος τότε Κώστας Καραμανλής, είτε από άγνοια είτε από πιέσεις, ενέδωσε στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, άρα σε χρήση του ονόματος «Μακεδονία» και βεβαίως δεν έκανε χρήση της άσκησης βέτο όπως υποστηρίχθηκε εκ των υστέρων από τους αρχιτέκτονες της πρότασης αυτής, αφού η απόφαση του ΝΑΤΟ τότε ήταν ομόφωνη και καμία διαφοροποίηση εκ μέρους τής ελληνικής κυβέρνησης δεν βρέθηκε στα πρακτικά!

2-Απόρριψη-καταγγελία του πακέτου Νίμιτς για το ονοματολογικό

Ο «διαπραγματευτής» Νίμιτς, μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων υπέβαλε πέντε προτάσεις που …συμπτωματικά όλες περιλαμβάνουν τη λέξη «Μακεδονία». Δεν σεβάστηκε ούτε τα προσχήματα ενός αμερόληπτου και αντικειμενικού διαπραγματευτή. Το πακέτο Νίμιτς πρέπει να καταγγελθεί ως απαράδεκτο και απαγορευτικό κάθε περαιτέρω συζήτησης για το σκοπιανό.

3-Άμεσο πάγωμα των διαπραγματεύσεων χωρίς άλλη συζήτηση

Η αφελής και νομικά ανυποστήρικτη θέση της κυβέρνησης για εκπόνηση Συμφώνου Δεσμεύσεων για την αποφυγή του αλυτρωτισμού εκ μέρους των Σκοπίων, αφού έχουμε ήδη παραδώσει το όνομα «Μακεδονία», είναι ο πυρήνας της ενδοτικής πρότασης που προωθεί η κυβέρνηση και εξυπηρετεί μόνο τη σκοπιανή πλευρά.

Καλούμε τους επιστήμονες και πρώην πολιτικούς που δείχνουν πρόθυμοι να συνδράμουν σ’αυτό το απαράδεκτο για την εθνική υπόθεση σχέδιο να μην το πράξουν. Η μόνη χώρα που με δική μας υπογραφή θα κατέχει το όνομα «Μακεδονία» (αν συμβεί αυτό το έγκλημα), θα είναι και η μόνη που θα μπορεί να εγείρει ζητήματα αλυτρωτισμού σε βάρος της χώρας μας.

Εμείς με κανένα αίολο σχέδιο σαν το προτεινόμενο από τον Υπουργό Εξωτερικών που δεν έχει νομικό κύρος ούτε θα είναι υποχρεωτικά σεβαστό, δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε, ούτε πριν ούτε μετά το ονοματολογικό, την κυβέρνηση του σκοπιανού κρατιδίου.

4-Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να πάρει θέση ο λαός

Όπως υποστηρίξαμε με την από5-1-2018 ανακοίνωσή μας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι το προαπαιτούμενο κάθε επανέναρξης συνομιλιών. Καμία συζήτηση χωρίς τη γνώμη του λαού, στον οποίο πρέπει να τεθεί μόνο το εξής ερώτημα: «Συμφωνείτε να αναγνωρίσει η χώρα μας τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία;».

Αυτά πρέπει να είναι τα βασικά στοιχεία μιας προοδευτικής εθνικής γραμμής.

Κάθε άλλο είναι προδοσία και θα μας οδηγήσει μαθηματικά σε νέες περιπέτειες και σε εθνική τραγωδία.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος