ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ (08.08.2017)

Κύριοι,

 Λυπάμαι που η απουσία μου στη Σίφνο δεν μου επιτρέπει να συμμετάσχω στη σημερινή συνάντηση.

 

                   Ως γνωστόν η άμεση αντίδρασή μας (θεσμών - φορέων και εκπροσώπων πανεπιστημιακής κοινότητας), η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις 4 Ιουλίου και το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ  στο οποίο καταλήξαμε, η συνάντησή μας με τον Υπουργό Παιδείας και η σθεναρή αντίδραση των κυκλαδιτών βουλευτών του Σύριζα, οι οποίοι ακολούθως προσπάθησαν σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου να αποτρέψουν την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τη Σάμο, όπως ήταν η αρχική εισήγηση του Υπουργού, είχαν θετικό αποτέλεσμα με συνέπεια την ανατροπή της υπουργικής πρότασης για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σάμο.

 

          Η απόφαση πλέον θα ληφθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και για αυτό το λόγο έχω προσκαλέσει εγκαίρως (31/07/2017) τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέφανο Γκρίτζαλη προκειμένου να έρθει στη Σύρο και να συζητήσει παρουσία όλων των φορέων του νησιού τα θέματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με κυρίαρχα αυτά του καθορισμού  της έδρας και των κτηριακών υποδομών. Η συνάντηση, μετά την αποδοχή της πρότασης εκ μέρους του κ. Πρύτανη, θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες  του Σεπτεμβρίου, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σε μεταξύ μας επικοινωνία.

 

          Δεν ξέρω λοιπόν τι περισσότερο μπορεί να προσφέρει η σημερινή συνάντηση στην υπόθεση διεκδίκησης της έδρας, απόφαση η οποία θα ληφθεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία έχει ήδη αποφασίσει για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τη Σύρο και η οποία θεωρώ ότι, σεβόμενη το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, δε θα προβεί σε ανατροπή των δικών της αποφάσεων χάρη κομματικών σκοπιμοτήτων.

 

          Όσον αφορά τις κτηριακές υποδομές του Πανεπιστημίου, η θέση μας παραμένει σταθερή όπως εκφράστηκε κατά τη συνάντηση των φορέων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις 04/07/2017 και έγινε δεκτή από το σύνολο των παρευρισκομένων, δηλαδή :

 

          Παραχώρηση τμήματος της έκτασης του στρατοπέδου και δημιουργία ολοκληρωμένων κτηριακών υποδομών (Πανεπιστημιούπολη).

 

          Η συνέχιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου σε διάφορα και διάσπαρτα κτήρια δε βοηθά επουδενί στην επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου όλων των φορέων του νησιού, που δεν είναι άλλος από την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου με την ίδρυση νέων τμημάτων.