Πρόσκληση στην Ημερίδα "Ο επιχειρηματίας μελισσοκόμος"

Η Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, το Κληροδότημα Πέτρου Λ. Μουστάκας και η εταιρεία APIGEA διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα " Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, (10.00 - 15.00μ.μ.) στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου.

Νότης Μαριάς

 Μεγάλη νίκη στην Ευρωβουλή με 607 ψήφους υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Στρατιωτικών μας 

Το «όπλον» του Ρηνιού στο Κίναρος

Το νησάκι Κίναρος, έγινε ευρύτερα γνωστόν  μετά το ατυχές γεγονός της συντριβής  ελικοπτέρου στα βράχια αυτού και την απώλειαν τριών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Το Ημερολόγιο ενός Τρελλού

Στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2018, παρουσιάζεται, στο Θέατρο Απόλλων, η θεατρική παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Τρελλού» του Νικολάϊ Γκόγκολ, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 21:00.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΑΛΦΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Ν"

World Creativity and Innovation Day | Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στο θέατρο Αλκμήνη με το θεατρικό έργο – Καινοτομία

ΔΙΕΚ ΣΥΡΟΥ - Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Την Παρασκευή, 02-02 -2018, στις 19:00 το απόγευμα, η διεύθυνση, οι εκπαιδευτές και οι 110 τουλάχιστον σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σύρου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχόμενοι για ένα χαρούμενο και ειρηνικό καινούργιο χρόνο, με την παρουσία πολλών φίλων και συγγενών τους, καθώς και του εκπροσώπου της Δημοτικής αρχής κ. Α. Αθανασίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν
να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ)

Διημερίδα με θέμα, “Ενδιαφέρομαι για το συνάνθρωπό μου, συμβάλλω στην καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία. Eρμούπολη, μια πόλη για όλους”

θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2018 στο αμφιθέατρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων. 

ΕΚΘΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΑΓΑ

Η Αποκατάσταση είναι ένα είδος ζωής που όπως και στη πραγματική ζωή δεν μας προσδιορίζει τη
διάρκειά του επερχόμενου τέλους. Πέρασαν περισσότερα από 5 χρόνια και…

Εκδήλωση της GUE/NGL για το όραμα της Ενωμένης και δημοκρατικής Ευρώπης μέσα από το Μανιφέστο του Βεντοτένε

Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί επαναπροσεγγίζουν το όραμα της Ενωμένης και δημοκρατικής Ευρώπης μέσα από το Μανιφέστο του Βεντοτένε

Μια σημαντική νίκη του αγώνα για την προστασία της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Πριν από δύο μέρες κοινοποιήθηκε η απόφαση του αν. υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλου, προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων για ανάκληση-ακύρωση των αδειών κατασκευής των 4 μονάδων καύσης βιορευστών και κατάθεση νέων περιβαλλοντικών μελετών για αδειοδότηση.

Ανακοίνωση Τύπου για το βιβλίο "Το ποιητικό έργο του Γιώργου Ανωμερίτη"

Από τον Κυπριακό Όμιλο ΔΟΒΕ (Διαλόγου Όμιλος Βήμα Ευθύνης), στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Το ποιητικό έργο του Γιώργου Ανωμερίτη»,

Σοφία Σακοράφα: Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;

αναρωτήθηκε σήμερα στην παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ζητώντας από την αρμόδια για την εξωτερική πολιτική και τα θέματα ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι να απαντήσει στο ερώτημα αυτό.

Αλυτρωτισμός: Κερκόπορτα στο τείχος

Η λέξη αλυτρωτισμός ακουγόταν και παλαιότερον, αλλά τώρα με την έξαρση του σκοπιανού, ακόυγεται  από τις Τηλεοράσεις τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς και τους αδολεσχούντες πολιτικούς περισσότερον από χίλιες φορές ημερησίως!!

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αντικείμενο τα προβλήματα ακτοπλοΐας και ενδοεπικοινωνίας των νησιών, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Έναρξη Υλοποίησης Επιμορφωτικών Σεμιναρίων και Δράσεων

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, στο πλαίσιο έναρξης της υλοποίησης των σεμιναρίων και δράσεων που εντάσσονται στο έργο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» επιθυμούν τη συμμετοχή σας στην χαρτογράφηση των κατά τόπους εκπαιδευτικών αναγκών προκειμένου να διοργανωθούν στις περιφερειακές σας ενότητες το δυνατότερο περισσότερα σεμινάρια. 

Συνάντηση του Αντιπεριφερεάρχη Κυκλάδων με τον Υπουργό Ναυτιλίας για το ακτοπλοϊκό

Με τον Υπουργό  Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή  αναμένεται να συναντηθεί  αύριο στις 12 το μεσημέρι  ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης συνοδευόμενος από τους Επάρχους της  Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

προς το Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου, κ.Κώστα Μπιζά, κατέθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, για το «Ν.Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», Μπενέτος Σπύρος για τη «Νησιωτική Ανατροπή», Μαρία Χατζηγιάννη για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι τρεις (3) Ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Κουνάκης, Ηλίας Ζωγραφίδης και Άγγελος Ανανίας, δυνάμει του άρθρου 16 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου

ΕΝΥΠΕΚΚ: Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ για τη διεκδίκηση αναδρομικών από τις περικοπές του β' Μνημονίου

Χάνουν οριστικά τα αναδρομικά

όσοι συνταξιούχοι-ασφαλισμένοι δεν έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη!

Ανατρέπουν τα δεδομένα πρόσφατες αποφάσεις

των Ανωτάτων Δικαστηρίων (ΣτΕ-ΕλΣυν)

Δεν αρκεί η αίτηση προς τα Ταμεία!

Πάνω από 5 δις € οι απώλειες!

Απάντηση του Α.Τάντουλου στον Πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου

Παρακολουθώντας (δυστυχώς εκ των υστέρων, διαφορετικά θα είχα ζητήσει να παρέμβω προς αποκατάσταση της αλήθειας)  την καθιερωμένη σας τηλεοπτική εκπομπή της Πέμπτης 18/1/18

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων
σας προσκαλεί να γιορτάσουμε την
Ημέρα της Γυναίκας
την Kυριακή 18 Μαρτίου 2018 στις 19.30 μ.μ,
στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη,
Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Εφτασε η εποχή να γίνουν τα συνέδρια αναπτυξιακής ανασυγκρότησης στα νησιά του Αιγαίου και κανένας διάλογος έχει γίνει μεταξύ των φορέων της Αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των πολιτών, για το πώς εμείς οι ίδιοι οι νησιώτες βλέπουμε την έξοδο από τη πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Τροποποιήσεις δρομολογίων για τις εταιρίες Golden Star Ferries και SeaJets

     Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής υπέγραψε σήμερα την τροποποίηση των δρομολογίων του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ και του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ, της πλοιοκτήτριας εταιρίας GoldenStarFerries, για το χρονικό διάστημα  από 13 Απριλίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018.

Ο Γιάννης Βλασερός με τον Σπύρο Καρανικόλα στη Σύρο

Ο Γραμματέας του Τομέα Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ καί Πολιτευτής Κυκλάδων της  Δημοκρατικής  Συμπαράταξης Γιάννης Βλασερός μαζί με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Καρανικόλα επισκέφτηκαν την Ερμούπολη της Σύρου γιά να συμμετάσχουν στο προσυνεδριακό διάλογο στις 27 Φεβρουαρίου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΝΕΧ

Οι εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα της επαναλειτουργίας του Ναυπηγείου Νεωρίου καθώς και ο χρονοπρογραμματισμός με βάση τα εναπομείναντα στάδια της διαδικασίας συζητήθηκαν σήμερα, 02 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο πολύωρης σύσκεψης, μεταξύ του επικεφαλής της ελληνοαμερικανικής εταιρείας ONEX κ. Πάνου Ξενοκώστα και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού.

Ρεσιτάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής

Η Καθολική Επισκοπή Σύρου, διοργανώνει ένα διήμερο ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής, αφιερωμένο στον «Ζωζέφ Ακεψιμά», με τη συμμετοχή του ίδιου του συνθέτη.

Εορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Σας γνωρίζουμε ότι με το ΠΔ 130/2008 (ΦΕΚ 191/Α) καθιερώθηκε η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, ως ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

touroperator GRECOS

180 χιλιάδες τουρίστες από την Πολωνία επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΟΥ

1ο ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΟΥ                  

                                               ……   ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

9ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Το  9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους  Αμοργού, θα λάβει χώρα από τις 31 Οκτωβρίου, έως τις 5 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ, για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, με θέμα «Γαστρονομία – Πολιτισμός & Τουρισμός» .

ENYΠΕΚΚ: Να μιλήσει ο λαός για τη Μακεδονία μας!

1.Ο ευρωπαϊκός (κυρίως ο γερμανικός) Τύπος γράφει για τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα να τερματίσει γρήγορα τη διαμάχη με το κρατίδιο των Σκοπίων, να αναγνωρίσει την υπάρχουσα πραγματικότητα και να δεχτεί την εμβληματική λέξη «Μακεδονία» ως επίσημη, ergaomnes, ονομασία του, όπως άλλωστε έχει αναγνωριστεί από 138, μέχρι σήμερα, κράτη του ΟΗΕ.

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών Πανελληνίων Εξετάσεων 2017

Σε μία όμορφη και γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΕΠΑΛ, ο  Δήμος Πάρου και η Μητρόπολη Παροναξίας βράβευσαν τους μαθητές που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017 και εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δελτίο τύπου για την απεργία των διπλωματούχων μηχανικών στις Κυκλάδες

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί που εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες των Κυκλάδων σε έκτακτη
Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου εκτίμησαν και αποφάσισαν
ομόφωνα τα εξής :

"ΑΣΚΗΤΙΚΗ" ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Ένα από τα πιο εμπνευσμένα και συμπαγή κείμενα της ελληνικής γλώσσας, πολυεπίπεδο και αποκαλυπτικό, η «Ασκητική», το δοκίμιο-μανιφέστο, στο οποίο ο Νίκος Καζαντζάκης καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του προσωπικού του αγώνα για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, του δικού του Θεού, μεταφέρεται στη μορφή θεατρικού μονολόγου από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλάκη και παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Απριλίου 2018 και ώρα 21:00.

ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ Ι. ΚΑΤΑΓAΣ "Ψυχής Περιστροφές"

Κάθε νους μπορεί ν’αποτελέσει το σκάφος για πολύ καλύτερα ταξίδια

ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ | 8-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ - ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:30 - 13:30 & 19:30 - 22:30 | ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΤΡΙΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 20:30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ συνδυασμού "ΠΑΡΟΣ, Τώρα στην Πράξη", για τα έργα στην Πάρο

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως κυβερνώσα δημοτική παράταξη, θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε όλους εσάς και να απαντήσουμε σε κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν όντως μερικοί θέλουν να γίνονται έργα στο νησί ή απλά αρέσκονται στην άσκηση κακόβουλης κριτικής ως μέσο εντυπωσιασμού και ανάδειξης της πολιτικής τους ταυτότητας.

2η Ημερίδα Μελισσοκομίας στην Άνδρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2018 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου μια ξεχωριστή Ημερίδα με θέμα: «Ο επιχειρηματίας μελισσοκόμος», η οποία διοργανώθηκε από το Κληροδότημα Πέτρου Μουστάκα, το Επαρχείο Άνδρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου και την εταιρία APIGEA.

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙΑΣ

Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ ένα ακόμα βιβλίο για τον ιστορικό μεταβυζαντινό ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας Σαντορίνης. Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο της ιστορικής έρευνας του για τον ναό αυτό, με νεώτερα στοιχεία και νέα δίγλωσση δομή.

"Εκπαίδευση και Χαρισματικότητα: Τάση ή Αναγκαιότητα" Ημερίδα για εκπαιδευτικούς

Ημερίδα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ Center for Talented Youth (CTY) Greece

για Εκπαιδευτικούς

Πολιτιστικό Κέντρο Μουσείου Μπενάκη, Αθήνα

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ A.O. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Φοίνικας Σύρου, ο προπονητής και οι παίκτες της Ομάδας καλούν όλο το Φίλαθλο κοινό του νησιού να στηρίξει την προσπάθεια μας στους κρίσιμους αγώνες βόλεϊ για το LeagueCup,που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου στη Σύρο.

Συμμετοχή του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) στο Free Sofware Foundation Europe

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) στο πλαίσιο του στόχου του για την ανάληψη πρωτοβουλιών για συνεχή δυναμική προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, συμμετέχει στο FSFE (Free Sofware Foundation Europe).

Δεν το είπα έτσι, έστω και αν το ακούσατε έτσι!!

Οι πολλαπλώς και ενοχλητικώς αλλά και εν πολλοίς ανελέγκτως αδολεσχούντες πολιτικοί στις Τηλεοράσεις, τα Ραδιόφωνα, τις συνεντεύξεις, εκφράζονται κάποτε χωρίς κρίση ή περίσκεψη και όταν έλθουν οι βολές από την κοινωνίαν ή το Κόμμα, η απάντηση είναι σταθερή από όλους.

Δελτίο Τ Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Την ομιλία του διάσημου Αμερικανού κινηματογραφιστή, σκηνοθέτη και σεναριογράφου του Χόλλυγουντ Steven Bernstein, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.