Χειμερινή Αιμοδοσία Αιμοδοτών Πάρου-Αντιπάρου 2017

Το Δ.Σ. του «Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου-Αντιπάρου» «Μαρία Ναυπλιώτη», προσκαλεί όλα τα μέλη του στην χειμερινή αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί  από το συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων « Αγία Σοφία».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Διαχειριστικής Ενότητας Πάρου και Αντιπάρου

Η διαχείριση των απορριμμάτων, των αποβλήτων και η ύπαρξη ΧΥΤΑ στους νησιωτικούς μας Δήμους αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υποστηρίζει με αδειοδοτήσεις και κατ’ επέκταση με την λειτουργία τους.

Σακοράφα σε Τουσκ και Γιούνκερ: Ωρολογιακή βόμβα η πολιτική σας για το μεταναστευτικό

Αυτό επεσήμανε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά τη συζήτηση για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής  της 19η - 20ης Οκτωβρίου και τα πρώτα βήματα για την έναρξη δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, παρουσία των Προέδρων Tουσκ και Γιούνκερ.

Ανακοίνωση Τύπου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη του Σ.ΦΝ

1050 μαθητές και 130 δάσκαλοι και καθηγητές επισκέφθηκαν την έκθεση της ΗELMEPA για το θαλασσινό περιβάλλον στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου-Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη και παρακολούθησαν τις ενημερωτικές εκδηλώσεις. Για το θέμα αυτό η ΗELMEPA εξέδωσε ανακοίνωση.

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου βραβεύει την καινοτόμο, ψηφιακή επιχειρηματικότητα

Στα πλαίσια στήριξης ομάδων φοιτητών για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών,  το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετείχε στον 2ο μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών οικονομικών συναλλαγών (fintechhackathon), που διοργανώθηκε από την Εθνική Τράπεζα και την Crowdpolicyστις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2017. 

Ρεσιτάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής

Η Καθολική Επισκοπή Σύρου, διοργανώνει ένα διήμερο ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής, αφιερωμένο στον «Ζωζέφ Ακεψιμά», με τη συμμετοχή του ίδιου του συνθέτη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Γ. Χατζημάρκος: “Η κατανομή των εθνικών πόρων στην ακτοπλοΐα ανάλογα με τον αριθμό επιβατών/ ωφελουμένων, προϋπόθεση για να αποτραπεί η κατάρρευση του συστήματος μεταφορών στη νησιωτική Ελλάδα”

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΟΥ

1ο ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΟΥ                  

                                               ……   ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

ENYΠΕΚΚ: Να μιλήσει ο λαός για τη Μακεδονία μας!

1.Ο ευρωπαϊκός (κυρίως ο γερμανικός) Τύπος γράφει για τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα να τερματίσει γρήγορα τη διαμάχη με το κρατίδιο των Σκοπίων, να αναγνωρίσει την υπάρχουσα πραγματικότητα και να δεχτεί την εμβληματική λέξη «Μακεδονία» ως επίσημη, ergaomnes, ονομασία του, όπως άλλωστε έχει αναγνωριστεί από 138, μέχρι σήμερα, κράτη του ΟΗΕ.

Παρουσίαση του βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δάκρυα για την ΑΕΚ στη Νέα Υόρκη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, η παρουσίαση του βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του Νίκου Αγγελίδη

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών Πανελληνίων Εξετάσεων 2017

Σε μία όμορφη και γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΕΠΑΛ, ο  Δήμος Πάρου και η Μητρόπολη Παροναξίας βράβευσαν τους μαθητές που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017 και εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έγκριση δημοπράτησης έργου ύδρευσης στη Σύρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με  σχετική δήλωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του για την έγκριση της δημοπράτησης  ενός  μεγάλου έργου ύδρευσης στη Σύρο.

INTERAMERICAN: Νέο ξεκίνημα στο Ρέθυμνο

Στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης του εταιρικού Δικτύου Πωλήσεων (Αgency) και στην περιφέρεια, η INTERAMERICAN εγκαινίασε πρόσφατα τη νέα στέγη του Γραφείου Πωλήσεων στο Ρέθυμνο, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στην Κρήτη.

Δελτίο τύπου για την απεργία των διπλωματούχων μηχανικών στις Κυκλάδες

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί που εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες των Κυκλάδων σε έκτακτη
Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου εκτίμησαν και αποφάσισαν
ομόφωνα τα εξής :

ΣΧΕΔΙΟ Β

Η Κοινωνική Αναλγησία Των Μνημονιακών Κυβερνήσεων Εχει Σκοτεινό Παρελθόν & Παρόν 

Ισχυρόν όπλον περιστολής των τροχαίων

Συχνάκις  οι υπεύθυνοι της Πολιτείας τροποποιούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με σκοπόν δήθεν την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων κατά βάθος όπως για προσπορισμόν εσόδων.

Κοινή Ανακοίνωση Σωματείων για το θέμα της Διοικητικής Υποστήριξης του Δήμου Μυκόνου από τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Αττικής -Τμήμα Κυκλάδων 

Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε Κυκλάδων

Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙΑΣ

Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ ένα ακόμα βιβλίο για τον ιστορικό μεταβυζαντινό ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας Σαντορίνης. Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο της ιστορικής έρευνας του για τον ναό αυτό, με νεώτερα στοιχεία και νέα δίγλωσση δομή.

Δικαίωμα

Εκτενής  και πολυήμερος συζήτηση γίνεται κατ΄ αυτάς, για την δυνατότητα που θέλει ο Νόμος να παράσχει στα μειράκια,

Ενήλικες τα... μειράκια!!

Τεράστιες ανάγκες επιβιώσεως μαστίζουν την Ελληνικήν Κοινωνίαν  τα τελευταία χρόνια και ένα Νομοσχέδιον δεν έχει κατατεθεί για την άρση της δεινής λιτότητας, για περιορισμόν της ανεργίας δηλαδή,

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ Πρόσκληση εκδήλωσης

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σας προσκαλούν σε εκδήλωση προς τιμή της κας Φλώρας Μαούνη για την πολύτιμη προσφορά της στον συνάνθρωπο και για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής και ηθικής ευθύνης.

Ανύπαρκτον το «τσουνάμι» στην Αμοργόν με τον σεισμόν του 1956

Πολλά είχαν γραφεί  και συνεχώς γράφονται και λέγονται κάθε φοράν που γίνεται αναφορά για τον μεγάλον σεισμόν που έπληξε την Αμοργόν το 1956, 9 Ιουλίου και ώραν 5.10΄ το πρωί.

Σοφία Σακοράφα: Ο Νετανιάχου θα πρέπει να ανακηρυχθεί persona non grata στην Ευρώπη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει

Αυτό τόνισε η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβαση της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο,

Η Πνευματική αίγλη του Γυμνασίου Αρρένων Σύρου

Ανεφέρθημεν σε  προηγούμενον σημείωμά μας, για τους αυστηρούς κανονισμούς  που έθετεν το Γυμνάσιον Αρρένων Σύρου, για την συμπεριφοράν των μαθητών εντός και εκτός σχολείου.

Στις Βρυξέλλες η διαφθορά στον αθλητισμό, στην Ελλάδα οι εξελίξεις!

Με ανατροπές που δεν ήταν «στημένες» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στις Βρυξέλλες την Τρίτη 7 Νοεμβρίου με θέμα την διαφθορά στον αθλητισμό αλλά και την καταπολέμησή της.

Ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη του Σ.Φ.Ν.

Στο 3ο Συμπόσιο Σεφέρη, το οποίο διεξήχθη στην Αγία Νάπα Κύπρου και του οποίου τα εγκαίνια κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης, συμμετείχε ως ερευνητής του έργου του Σεφέρη και ως εκπρόσωπος της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Σοφία Σακοράφα: Να σταματήσουν οι εργασίες και να επανεξεταστεί η αδειοδότηση της μονάδας καύσης βιορευστών Μεσολογγίου

Διήμερη επίσκεψη στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε εχθές και σήμερα η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, προσκεκλημένη της κίνησης πολιτών «Λιμνοθάλλαζα» και των φορέων της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων καύσης 6.500 τόνων βιορευστών ετησίως.

Η Σοφία Σακοράφα στο Μεσολόγγι για τις μονάδες καύσης βιορευστών

Την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα θα επισκεφτεί το Μεσολόγγι με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατόπιν πρόσκλησης  της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Λιμνοθάλλαζα", του Δημάρχου Μεσολογγίου και φορέων της πόλης.

Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, ο Δήμος Μυκόνου ανέλαβε φέτος - για πρώτη φορά - να φιλοξενήσει τους ιστορικούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, κατά το διήμερο 7 και 8 του μηνός Οκτωβρίου 2017.

8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 15ου  Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ  για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό και του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού με πλέον των 100 ατόμων, από 23 χώρες του κόσμου.

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ Ε.Π. ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014 - 2020

Με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» ενισχύονται οι ερευνητικές υποδομές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς, της μελισσοκομίας και της αγροδιατροφής

 

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ (ΕΠΑ) ΣΥΡΟΥ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΡΟΥ

Με την ευκαιρία της πρόσφατης παρουσίασης του σκοπού και της δράσης της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Σύρου (ΕΠΑ Σύρου) στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού syrosTV1 (21/9/2017),