Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

κάθε χρόνο γίνεται σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των δημοτών και Τοπικών Φορέων του Δήμου με σκοπό να πληροφορηθούν τα ‘Πεπραγμένα’-ενός χρόνου-της παρούσας Δημοτικής Αρχής με δήμαρχο τον κύριο Μαραγκό Γεώργιο.

Ημερίδα για κόκκινα δάνεια και εξωδικαστικό μηχανισμό 19/04/2017

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00 με θέμα «Κόκκινα Δάνεια και Εξωδικαστικός Μηχανισμός».

ΕΝΤΑΞΗ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Τις αποφάσεις ένταξης τριών μεγάλων έργων υποδομής στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ,  σε Σίφνο, Θήρα και Κέα, συνολικού προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης  Γ. Χατζημάρκος

ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ενημέρωση από την τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας σχετικά με την ανάκληση της νέας προ έγκρισης άδειας υγειονομικού για το εστιατόριο στον Πάνορμο αλλά και απάντηση στον Δήμαρχο αναφορικά με τις δηλώσεις του στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ στις 10/3 περι λαικισμού της ΚΕΠοΜ.

Επιστολή προς Μέλη και μη Μέλη ΕΕΤΕΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ανάστατος ολόκληρος ο κλάδος  της περιφερειακής τηλεόρασης παρακολουθεί την εν εξελίξει νέα επίθεση της DIGEA ενάντια στην Περιφερειακή Τηλεόραση.

Εγκαίνια ΧΥΤΑ Νάξου

Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεγάλο  περιβαλλοντικό έργο που για πολλά χρόνια περίμεναν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες

ΨΗΦΙΣΜΑ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

Ψήφισμα της Έκτακτης   Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της

              Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αιγαίου για τις δηλώσεις του βουλευτή

              Κυκλάδων του Σύριζα  κ. Ν. Συρμαλένιου στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών

              και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.

Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη

Με την παρουσία της συγγραφέως παιδικών βιβλίων κ. Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη κλείνει ο πρώτος κύκλος ανάγνωσης βιβλίων των παιδιών της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της “ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου για το 2017.

ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΟΥ

Διαδικασία εκλογής της νέας Συντονιστικής επιτροπής για την Σύρο

Μαρία Σπυράκη

SOS: Δεν υπάρχει άλλο νερό - Δύο καινοτόμα προγράμματα επαναχρησιμοποίησης του νερού παρουσιάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Μαρίας Σπυράκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΦΛΕΒΑΡΗ

Μέγα το της θαλάσσης κράτος, κατά τον Περικλή και αυτό επιβεβαιώνεται από τις χιλιετίες Ελληνικής ιστορίας των νησιών του Αιγαίου.

Η παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού, Σοφίας Σακοράφα, στη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στην ολομέλεια του E.K.

Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας, θα οδηγήσει στη σωτηρία του” 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ Ε.Π. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ένα εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, διατίθεται για την προστασία και ανάδειξη των οικοσυστημάτων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

"Ο ετήσιος απολογισμός ενός Συλλογικού Οργάνου, με την πληροφόρηση που παρέχει, με τη συμμετοχή και τον προβληματισμό που προκαλεί, αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο που συνδέει, εν προκειμένω, το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα και τη διαφάνεια".

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για τη στάση της Ε.Ε. έναντι της τουρκικής επιθετικότητας

“Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον εντεινόμενων και αυξανόμενων απειλών η στάση της Ε.Ε γίνεται μέρος του προβλήματος και μάλιστα ενός προβλήματος που όπως αποδεικνύει το παρελθόν μπορεί να πάρει κρίσιμες και επικίνδυνες διαστάσεις”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ν. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Με αστεία και φτηνά επιχειρήματα ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, “πνίγει” τις απαντήσεις του ΓΕΝ, αλλά όχι και την εμπάθειά του

ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΙΖΙΚΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 τουΝόμου 4442/2016που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 230/Α/7-12-2016,  απλουστεύονται οι διαδικασίες για τη χρήση μουσικής στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ "ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΡΟΥ"

Σε συνέχεια της από 7 Μαρτίου 2017 επιστολής του κ. Παύλου Χρυσαφίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνησης Πολιτών Σύρου», η οποία δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, με θέμα την προωθητική ενέργεια της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ» στα δημόσια σχολεία του νησιού,

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

2 εκατ. ευρώ διατίθενται  από το  Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020», σε δράσεις για την προστασία και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς των νησιών

                             

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, σύσκεψη εργασίας στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με αντικείμενο την εκπόνηση μορφολογικής μελέτης για τα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου.

Ανακοίνωση για επιχορηγήσεις

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης πρόκειται εντός του 2017 να ενισχύσει οικονομικά τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους  που έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του Δήμου.

Θέατρο Απόλλων Ερμούπολη

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:00, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Απόλλων, στα αρχαία ελληνικά με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά, η αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτους».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΚΕΑΟ

«Η ΕΣΕΕ προειδοποιεί για τη μεταβίβαση όλων των ασφαλιστικών οφειλών στο ΚΕΑΟ ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας».

Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων αμπελώνων- Αιτήσεις έως 27-3-2017

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για χορήγηση άδειας νέας φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελώνων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε για δεύτερη φορά από την αρχή του έτους -  σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του - ο Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου.

H Eurobank διοργανώνει τον 2ο περιφερειακό Διαγωνισμό FinTech

Ο Διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobankγια δεύτερη χρονιά, με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις απόψεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου με θέμα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων.

Έναρξη μαθημάτων στα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

 

Τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνεχίζοντας από το 2012 την υλοποίηση καινοτόμων “e-learning” σεμιναρίων, ανακοινώνουν την έναρξη των μαθημάτων σε 5 δημοφιλή γνωστικά αντικείμενα:

Book On Cloud

στο e-kyklades.gr:

H ανανεωμένη Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων των Κυκλάδων… στο χέρι σου!

ΟΣΕΑΔΕ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΣΕΑΔΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τη σημερινή συνέντευξη τύπου για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ «Μέτρο 11 “Βιολογικές Καλλιέργειες” του ΠΑΑ 2014-2020»

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Υπουργού στη Συνέντευξη

3η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟΥ 6.1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ

Παράταση της προθεσμίας οριστικοποίησης αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 για το έτος 2016  έως 16-1-2017.

Blue Growth South Aegean από τον Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Νοτίου Αιγαίου (ΕΣΥΝΕΝΑ)

Πώς μπορoύν να καλλιεργηθούν νέες επιχειρηματικές πρακτικές με επίκεντρο τη θάλασσα και τον άνθρωπο, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή, στον Αειφόρο Θαλάσσιο Τουρισμό & Πολιτισμό και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας;

Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων ανακοινώνεται ότι στο ΦΕΚ Β3974/τ.Β/12-12-2016 δημοσιεύτηκε η απόφαση αριθ. 74919/4049/16 με θέμα: «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 28366/2098/06 (B΄441//11-4-2006) Υ.Α. “Ταξινόμηση ορισμένων κατηγοριών μεταχειρισμένων οχημάτων με συστήματα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση”».

Συνεργασία των τριών νησιωτικών Περιφερειών, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων

Η συνεργασία των τριών νησιωτικών Περιφερειών,   Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, με το Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα νησιωτικότητας, συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη