ΨΗΦΙΣΜΑ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

Ψήφισμα της Έκτακτης   Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της

              Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αιγαίου για τις δηλώσεις του βουλευτή

              Κυκλάδων του Σύριζα  κ. Ν. Συρμαλένιου στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών

              και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.

Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη

Με την παρουσία της συγγραφέως παιδικών βιβλίων κ. Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη κλείνει ο πρώτος κύκλος ανάγνωσης βιβλίων των παιδιών της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της “ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου για το 2017.

Η παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού, Σοφίας Σακοράφα, στη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στην ολομέλεια του E.K.

Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας, θα οδηγήσει στη σωτηρία του” 

Μαρία Σπυράκη

SOS: Δεν υπάρχει άλλο νερό - Δύο καινοτόμα προγράμματα επαναχρησιμοποίησης του νερού παρουσιάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Μαρίας Σπυράκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ Ε.Π. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ένα εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, διατίθεται για την προστασία και ανάδειξη των οικοσυστημάτων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

SyrosRun 2017

Αγώνες ανδρών/γυναικών  2,5χλμ, 5χλμ και 10 χλμ

Παράλληλοι αγώνες παιδιών 100μ, 300μ, 500μ

ΣΥΡΟΣ,
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για τη στάση της Ε.Ε. έναντι της τουρκικής επιθετικότητας

“Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον εντεινόμενων και αυξανόμενων απειλών η στάση της Ε.Ε γίνεται μέρος του προβλήματος και μάλιστα ενός προβλήματος που όπως αποδεικνύει το παρελθόν μπορεί να πάρει κρίσιμες και επικίνδυνες διαστάσεις”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ "ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΡΟΥ"

Σε συνέχεια της από 7 Μαρτίου 2017 επιστολής του κ. Παύλου Χρυσαφίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνησης Πολιτών Σύρου», η οποία δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, με θέμα την προωθητική ενέργεια της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ» στα δημόσια σχολεία του νησιού,

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, σύσκεψη εργασίας στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με αντικείμενο την εκπόνηση μορφολογικής μελέτης για τα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου.

Ανακοίνωση για επιχορηγήσεις

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης πρόκειται εντός του 2017 να ενισχύσει οικονομικά τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους  που έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του Δήμου.

Θέατρο Απόλλων Ερμούπολη

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:00, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Απόλλων, στα αρχαία ελληνικά με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά, η αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτους».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε για δεύτερη φορά από την αρχή του έτους -  σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του - ο Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων αμπελώνων- Αιτήσεις έως 27-3-2017

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για χορήγηση άδειας νέας φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελώνων.

H Eurobank διοργανώνει τον 2ο περιφερειακό Διαγωνισμό FinTech

Ο Διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobankγια δεύτερη χρονιά, με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Έναρξη μαθημάτων στα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

 

Τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνεχίζοντας από το 2012 την υλοποίηση καινοτόμων “e-learning” σεμιναρίων, ανακοινώνουν την έναρξη των μαθημάτων σε 5 δημοφιλή γνωστικά αντικείμενα:

Εξωδικαστικός συμβιβασμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις απόψεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου με θέμα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων.

Book On Cloud

στο e-kyklades.gr:

H ανανεωμένη Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων των Κυκλάδων… στο χέρι σου!

ΟΣΕΑΔΕ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΣΕΑΔΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΑΔΕΣ"

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» ενημερώνει τους επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων, τουριστικών κατοικιών και επαύλεων των Κυκλάδων, ότι από 8 Μαΐου, μπορούν να προμηθευτούν από τους τοπικούς Συλλόγους Τουριστικών Καταλυμάτων, το Αυτοκόλλητο Σήμα του 2017, τη Καρτέλα / Τιμοκατάλογο 2017 και κάθε άλλο απαιτούμενο και χρήσιμο έντυπο για το κατάλυμά τους.

Απαλλαγές από πρόστιμα πλουσίων, πνίγουν τους φτωχούς!!

Δεν έχουν  όριον αυτά που συμβαίνον κάθε φοράν στην Βουλή, με τις απαράδεκτες νομοθετήσεις αλλά και τον οχετόν ύβρεων, κάτι  που θίγει υπερβολικώς τον Ελληνικόν Λαόν και μειώνει καταλυτικώς το κύρος του  Κοινοβουλίου και των Βουλευτών.

Blue Growth South Aegean από τον Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Νοτίου Αιγαίου (ΕΣΥΝΕΝΑ)

Πώς μπορoύν να καλλιεργηθούν νέες επιχειρηματικές πρακτικές με επίκεντρο τη θάλασσα και τον άνθρωπο, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή, στον Αειφόρο Θαλάσσιο Τουρισμό & Πολιτισμό και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας;

Λινοβροχείον η Ελλάς

Η θρησκευτική εβδομάδα των αγίων παθών παρήλθεν, αλλά για την  Ελλάδα κυλούν αδιαπτώτως οι εβδομάδες των ενόχων παθών.

Συνεργασία των τριών νησιωτικών Περιφερειών, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων

Η συνεργασία των τριών νησιωτικών Περιφερειών,   Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, με το Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα νησιωτικότητας, συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

κάθε χρόνο γίνεται σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των δημοτών και Τοπικών Φορέων του Δήμου με σκοπό να πληροφορηθούν τα ‘Πεπραγμένα’-ενός χρόνου-της παρούσας Δημοτικής Αρχής με δήμαρχο τον κύριο Μαραγκό Γεώργιο.

Ημερίδα για κόκκινα δάνεια και εξωδικαστικό μηχανισμό 19/04/2017

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00 με θέμα «Κόκκινα Δάνεια και Εξωδικαστικός Μηχανισμός».

ΕΝΤΑΞΗ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Τις αποφάσεις ένταξης τριών μεγάλων έργων υποδομής στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ,  σε Σίφνο, Θήρα και Κέα, συνολικού προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης  Γ. Χατζημάρκος

ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ενημέρωση από την τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας σχετικά με την ανάκληση της νέας προ έγκρισης άδειας υγειονομικού για το εστιατόριο στον Πάνορμο αλλά και απάντηση στον Δήμαρχο αναφορικά με τις δηλώσεις του στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ στις 10/3 περι λαικισμού της ΚΕΠοΜ.

Επιστολή προς Μέλη και μη Μέλη ΕΕΤΕΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ανάστατος ολόκληρος ο κλάδος  της περιφερειακής τηλεόρασης παρακολουθεί την εν εξελίξει νέα επίθεση της DIGEA ενάντια στην Περιφερειακή Τηλεόραση.